Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

για να δούμε τώρα

Έχω ξεχάσει την ταυτότητά μου σε ένα σπίτι σε ένα νησί, από τον Αύγουστο. Το σπίτι είναι εξοχικό φίλου μου, αλλά δεν γίνεται να πάω να την πάρω, γιατί ο πατέρας του το κλείνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πρέπει να είναι και αυτός για να το κλείσει.
Οκ, κατανοητό, πάω λοιπόν να βγάλω καινούργια ταυτότητα. Για τούτο χρειάζομαι πιστοποιητικό γέννησης, φωτογραφίες, παράβολο και μάρτυρα. Τα δύο πρώτα είναι εύκολα, τα είχα ήδη από εχθές. Το παράβολο τώρα, το παίρνουμε είτε από το ΚΕΠ, που είναι στο δημαρχείο της Μάκρης και άρα δίπλα, είτε από την εφορία, που είναι στην Παλλήνη και σχετικά μακριά (άσε που έχει πάντα ουρά εκεί). Ίσως να μπορείς να το πάρεις και από τράπεζα δεν ξέρω. Τέσπα, βρίσκω μάρτυρα (loco zardinero) και πάω στις 11 στο ΚΕΠ να πάρω παράβολο. Έλα όμως που τους τελειώσανε! Έχει πάει λέει μια τύπισσα στην Παλλήνη να φέρει καινούργια, θα έρθει κατά την μία παρά. Οκ, βρίσκω εγώ νέο μάρτυρα που να μπορεί να έρθει μαζί μου εκείνη την ώρα, και πάω μία και κάτι στο ΚΕΠ να πάρω το παράβολο. Surprise, ακόμη να έρθει η τύπισσα, φαίνεται πηγαίνουν στην Παλλήνη με γαϊδούρι. Θα έρθει λέει στις δύο. Δυόμιση όμως κλείνει η γραμματεία στην αστυνομία, και δεν θα προλάβαινα, οπότε το αφήνω για σήμερα.
Πάω λοιπόν σήμερα κατά τις 11 πάλι στο ΚΕΠ για το παράβολο. Αυτήν την φορά είχανε. Δεν δούλευε το φαξ τους βέβαια, και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλο κόσμο. Εγώ τα κατάφερα πάντως. Βρίσκω πάλι μάρτυρα, τον siniag, ο οποίος δουλεύει δίπλα από το τμήμα και μπορεί να πεταχτεί μια στιγμή. Έκπληξη πάλι, η γραμματεία τις Τετάρτες δουλεύει από τις δύομιση και μετά! Λέω λοιπόν να πάω το απόγευμα, βρίσκω πάλι άνθρωπο, έχω σπάσει τα νεύρα όλων με αυτήν την ιστορία, και κλείνουμε ραντεβού πέντε και τέταρτο έξω από το τμήμα. Για μάντεψε, ο υπεύθυνος λέει λείπει σε μια δουλειά θα έρθει σε λίγο!!
Κανονίζω να ξαναπάω στις 6:15, μπας και τον πετύχω, μέχρι τις εφτά είναι. Φεύγω τώρα, καλή μου επιτυχία...



update: φυσικά περίμενα μισή ώρα μέχρι να ήρθε η υπεύθυνος, είχε πάει λέει για μια ενημέρωση. Φαίνεται να τα κατάφερα πάντως, 100% σίγουρος δεν γίνεται να είσαι ποτέ. Η γαμάτη ατάκα, προς την μάρτυρα: "πάλι καλά που την μητέρα σου δεν την λένε Μαρία, γιατί ψάχνουμε κάποια με το όνομά σου!"

3 σχόλια:

loco zardinero είπε...

Kali epituxia! einai mataios autos o kosmos! etoimazw ebristiko arthro edos twn imerwn..

Unknown είπε...

an thes martyra erxomai ego!!!

melancholic είπε...

stilvi σε ευχαριστώ, δεν το ξερα πως μπορούσες να έλεγα! μαρτύρησε άλλος πάντως, οκ, θα πάω αύριο θα την πάρω την ταυτότητα.
loco ευρηστικό έπρεπε να έχεις φτιάξει πιο πριν, να έβρισκα την προηγουμένη ταυτότητα (χαχα, αστειάκι, ω ναι). Υβριστικό να ετοιμάσεις, τό χεις το καταγγελτικό άρθρο...