Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Tales from the student village . . . (Pt. I)

"Student village" είναι η έκφραση που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του χώρου, εντός ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο οποίος φιλοξενεί χαμηλά αμοιβόμενο και με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα, ερευνητικό προσωπικό. Με λίγα λόγια είναι ο τόπος "στέγασης" ανθρώπων που αποφάσισαν να καθυστερήσουν ή να αποφύγουν για λίγο ακόμη (ή και για πάντα . . .) την είσοδο τους στη σκληρή πραγματικότητα της παραγωγικής διαδικασίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο σύγχρονο κόσμο της υπερκατανάλωσης. Γιατί μεταξύ μας έργο παράγεται αλλά ονομάζεται "γνώση" (και καλά . . .). Ας ονομάσουν αυτά τα άτομα "PhD students". "Studen village" & "PhD students" λοιπόν, είναι ένας θανατηφόρος συνδιασμός. Είναι μια ωρολογιακή βόβμα που εκρήγνυται συνεχώς και αδιάκοπα.

Είμαι σχεδόν 4 μήνες μέλος αυτού του τρελοκομείου και όσα έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφονται. Κουτσομπολιά, χαφιεδισμοί, αντιπάθειες, συμπάθειες, καβγάδες, παρακολουθήσεις, αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και ότι άλλο φανταστεί κανείς συμβαίνει εκεί που ο ήλιος δε δύει ποτέ. Βέβαια, αν έχεις δει έστω μια φορά στη ζωή σου Grey's Anatomy όλα φαίνονται να κυλούν όπως ΠΡΕΠΕΙ να κυλούν.

Για αυτό τόσο καιρό δεν σας παρουσίασα ούτε ένα συμβάν από αυτόν τον τρελό υπό-κοσμο.
Σήμερα όμως δεν άντεξα, για αυτό ακούστε για μια άκρως normal συμπεριφορά. Κατά τις 5 λοιπόν αποφάσισα ότι αρκετά ταλαιπωρήθηκα στο γραφείο και αποφάσισα να αποχωρήσω. Το τσάι που είχα αγοράσει πριν λίγο δεν το είχα τελειώσει και για αυτό πριν το πετάξω στον κάδο και τα κάνω όλα σκατά κατευθύνθηκα στις τουαλέτες για να αδειάσω το περιεχόμενο. Ως εδώ, όλα καλά. Μπορείτε να με πείτε και πολιτισμένο που σκέφτηκα το προσωπικό καθαριότητας. Ανοίγοντας όμως την πορτά αντικρύζω ένα "συνάδελφο" να πλένει τα πόδια του στο νεροχύτη.

Ναι είναι πραγματικότητα, ο τύπος είχε βγάλει τα παπούτσια του και τις κάλτσες του και έπλενε τα πόδια του εκεί που πλένουμε τα χεράκια μας και εκεί που βρέχουμε τις άσχημες φάτσες μας. Ισορροπώντας στο ένα πόδι καθάριζε εναλλάξ μετα μανίας τα βρώμικα, αισχρά του πόδια. Το επίσης απίστευτο; Το ότι όταν με αντιλήφθηκε συνέχισε το έργο του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να λέει "Το κάνω κάθε μέρα αυτό . . .". Κατά τα άλλα η μόνη πινακίδα μας προειδοποιεί ότι το νερό αυτό δεν πίνεται . . .

Σαν γνήσιος ECDL που σκέφτεται το καλό της ανθρωπότητας θα τυπώσω και θα προσθέσω την παρακάνω ειδοποίηση . . . "Oh Fuck! No Fucking Feet In The Fucking Sink. Many Fucking Thanks!"

Υ.Γ. Soundtrack ανάρτησης; Μα βέβαια κάτι "βρώμικο" . . .
Turbonegro - Get It On

3 σχόλια:

loco zardinero είπε...

Αηδία ο τύπος...

siniag είπε...

mpixlas!!!!

zatzo είπε...

Shmera 28/01/2010, topikh wra 14:39 o brwmiarhs xanaztyphse!!!!!! Lypamai, tha anagastw na ton dolofonhsw!!!